In aanmerking komen voor Leergeld

Created with Sketch.

Wanneer krijg je ondersteuning van Leergeld?

Stichting Leergeld is er voor kinderen die graag een activiteit willen doen, maar waarvan ouders deze niet (makkelijk) kunnen betalen, omdat ouders een uitkering hebben of een geen hoog inkomen uit arbeid. Het kan ook zijn dat ouders schulden hebben, waardoor de kosten voor activiteit voor het kind niet betaald kan worden. Wij hebben om voor Leergeld in aanmerking te komen 3 hoofdcriteria.

1

UW INKOMEN

Onze inkomensgrens in 2023 voor een alleenstaande ouder is vastgesteld op € 1.823,19 netto per maand en voor ouders die getrouwd zijn of samenwonen is de inkomensgrens vastgesteld op € 2.146,45 netto  per maand. Als uw inkomen lager is dan onze grens kunt u voor Leergeld in aanmerking komen. Het maakt voor Leergeld niet uit of je een uitkering hebt, een baan, ZZP’er bent of deelneemt aan een schuldregeling, zolang het inkomen van ouders maar onder onze grens is.

2

UW KINDEREN

In onze regio kan er voor kinderen van 0 t/m 17 jaar een aanvraag worden gedaan bij onze stichting. Van groot belang dat het kind woonachtig is op uw adres wanneer u de aanvraag doet, als de kinderen wonen bij een ex-partner dient deze de aanvraag bij Leergeld in te dienen. Aan de hand van het Kind Gebonden Budget (van de Belastingdienst) toetsten wij of een kind woonachtig is bij de ouder die de aanvraag doet.

3

UW WOONPLAATS

Om aanspraak te maken op ondersteuning van Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden is het van belang dat u woonachtig bent in onze regio. Onze regio bestaat uit 3 gemeentes. De gemeente Gorinchem, de gemeente Molenlanden en de gemeente Vijfheerenlanden. Wilt u weten of uw woonplaats binnen één van deze gemeentes valt, kijk dan op ons overzicht.

Overzicht woonplaatsen

Lees ook

Een aanvraag doen bij Leergeld hoe werkt dat?
Hoe neem ik deel aan Leergeld projecten?
Welke kosten worden door Leergeld vergoed?